Ludwig presents: PastPresentFuture

Ludwig presents: PastPresentFuture

Een experimentele reis door de muziek van de toekomst met o.a. Applescal, Aart Strootman en Artur Jaschke

Op vrijdag 19 oktober neemt Grammy-award winnend muziekcollectief LUDWIG jou mee op experimentele reis met PastPresentFuture. Een futuristisch live-muziek symposium dat verleden, heden en toekomst laat samensmelten door visionaire muzikanten, DJ’s en wetenschappers een podium te geven. Met het hoofdprogramma als ultieme showcase, geven slagwerkers een chronologische show in live surround  sound met o.a. Edgard Varese’s ionisation (13 slagwerkers), Moondog’s Invocation, Pierre Schaeffer’s Etudes de Bruit, György Ligeti’s Continuum, Aphex Twin door Aart Strootman en Steve Reich’s Music for 18 Musicians. Vervolgens maakt live muziek plaats voor volledig elektronisch met special guest Applescal. Een geboren autodidact die uitgroeide tot talentvolle producer en label-eigenaar. Deze avond brengt Applescal zijn muzikale toekomstvisie ten gehore in de vorm van een complexe, melodische set.

Omdat we iedereen graag een zo compleet mogelijke beleving geven, wordt de timetable pas op locatie bekendgemaakt. De deuren gaan open om 20.30 uur en het programma start om 21.00 uur in het Grand Theatre, Groningen. Het evenement duurt tot 01.00 uur en vindt plaats in verschillende ruimtes van het gebouw. De timetable blijft geheim tot je op locatie bent.

Tijdens dit concert zijn er alleen staplaatsen.

PastPresentFuture is een project van LUDWIG in samenwerking met Soundsofmusic en Clash en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, société Gavigniès, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Kunstraad Groningen.

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door