Anna Meredith Band

Anna Meredith Band

Varmints with Orchestra / minimal & electronics

Anna Meredith Band, Stekkerdoos & Noordpoolorkest

Slagwerkensemble Prins Claus Conservatorium o.l.v. Tatiana Koleva & Joeke Hoekstra

Vrijdag 8 november presenteren we avondvullend programma, samengesteld door Soundsofmusic Groningen, Clash festival en Fridaynite. We beginnen om 18:30 in De Machinefabriek met een concert van Hantrax (ambient pianoset) & True Fibs.
 
Vanaf 21.00, vervolgt het programma in Grand Theatre met Anna Meredith, het Noordpool Orkest, Stekkerdoos en Bart Bruinsma (Installatie in de Studio voorafgaand aan concert vanaf 20.30)
 
ANNA MEREDITH
 
Deze Engelse componiste en producer gebruikt invloeden uit techno, klassiek en pop. In 2017 was Meredith één van de smaakmakers van Eurosonic. NRC noemde het optreden ‘verbijsterend veelzijdig’ en refereerde zowel aan Philip Glass als ‘een straffe house beat’. 3voor12 voegt eraan toe: ‘Alsof je Steve Reich in de blender gooit met Björk en PJ Harvey’. Ze speelde in het voorprogramma’s van James Blake, Anna Calvi en These New Puritans.
 
Tijdens CLASH x SOUNDS presenteert Anna Meredith twee stukken: een bijzondere eenmalige orkestrale uitvoering van Varmints en het stuk Brisk Widow voor 2 drummers.

Anna Meredith brengt haar debuutalbum Varmints naar Soundsofmusic, met de pittige openingsfanfare tot de zoete koppigheid van luchtige synths en zang. Varmints with Orchestra is een unieke show die klassieke, elektronische en art-popmuziek samenbrengt. Met gloednieuwe arrangementen van de nummers van Varmints voor band en orkest ontstaat een live uitvoering van een album dat genre-grenzen overschrijdt door ze opnieuw uit te vinden.

Anna Meredith Band
Anna Meredith, zang electronics, klarinet
Sam Wilson, drums, zang
Jack Ross, gitaar, zang
Tom Kelly, tuba, zang
Maddie Cutter, cello

Noordpool Orkest
Simon Dobson, dirigent
Ewan Jones Morris, visuals

Het Noordpool Orkest o.l.v. Reinout Douma met Stekkerdoos (Jessie Hoefnagel)
Sam Wilson/Jack Ross, drums

Slagwerkensemble van het Prins Claus Conservatorium o.l.v. Tatiana Koleva & Joeke Hoekstra

Brisk Widow
Drums – Sam Wilson
Drums – Jack Ross
Lights – Tom Kelly
Electronics – Anna Meredith

In samenwerking met het Noordpool Orkest, Grand Theatre, Rockit, Clash, Sign en FridayNITE/NNT

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door