Clara Iannotta / Vivian Choi

Clara Iannotta / Vivian Choi

Sounds live met Clara Iannotta / Mayke Nas / Vivian Choi

Clara Iannotta

Een interview-concert vol messcherpe nieuwe kamermuziek met de internationaal aanstormende Clara Iannotta. De Italiaans-Amerikaanse (winnares van de prestigieuze Siemensprijs 2018) zorgt voor een fysieke, theatrale ervaring van klanken. Onverwachte geluiden, opvallende muziekrequisieten en een frisse speelsheid van kleuren haar werk. De originele muziekmaakster gaat met Componiste des Vaderlands Mayke Nas in gesprek over hun gezamenlijke missie om echte toekomstmuziek te schrijven.

Ensemble van het Prins Claus Conservatorium o.l.v. Fie Schouten: Alexandra Ruisz (viool), Ibolya Vörösváry (altviool), Nìl Domenech-Fuertes (cello, pageturner/mondharmonica)

Fie Schouten (Basklarinet, pageturner/mondharmonica)

Ensemble Oerknal!: René van Munster (cello), Jellantsje de Vries (viool)

Vivian Choi, piano

De internationaal befaamde pianiste Vivian Choi is een hartstochtelijk pleitbezorger van fonkelnieuw pianorepertoire. Een Amerikaans muziekmagazine noemde haar ‘het voorbeeld van de moderne wereldwijze pianist’. Ze speelt in het festival hypnotiserende minimal muziek van haar landgenote, componiste Kate Moore. Ook stort zich met overgave op de eerste zes expressieve Piano Etudes van de Zuid-Koreaanse topcomponiste Unsuk Chin.

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door