Sounds X Rockit!

Sounds X Rockit!

Soundsofmusic presenteert in Rockit! Shapes of Time

Jazz, klassiek, Indiase klanken en pop komen samen tot het verrassend originele geluid van Shapes of Time, dat Violist Oene van Geel en bassist Mark Haanstra naar de grote festivals en podia van Nederland brengt. Het elastische en open samenspel van Oene en Mark creëert de ruimte voor gitarist Raphael Vanoli. In soundscape-achtige, impressionistische composities zoeken de musici spanning in het kleinste. (NRC Handelsblad ****)

Op de tweede editie van het festival van De Oosterpoort in samenwerking met NN North Sea Jazz staan maarliefst 21 toonaangevende namen, niet in vijf, maar in zes zalen. Bezoekers kunnen een sterke line-up verwachten, met artiesten uit de internationale hedendaagse jazz scene en rising stars, die zich openstellen voor het onbekende. De line-up van het grensoverschijdende jazzfestival Rockit bestaat uit o.a. James Brandon Lewis Trio, Joe Armon Jones, Ava Mendoza, Will Guthrie & Maxime Petit, Robocobra Quartet en Shapes of Time. Hiermee wordt het programma uitgebreid ten opzichte van vorig jaar.

Shapes of Time

Beeld en geluid vormen een poëtisch geheel waarbij het publiek wordt meegenomen in een tijdloze reis door mysterieuze poollandschappen.

Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar; met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band. Hun samenwerking in de meest uiteenlopende genres heeft geleid tot een verrassend eigen idioom. Maart 2018 verscheen hun lovend ontvangen album Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen en gitarist Raphael Vanoli.

Over Shapes of Time

Een zoektocht naar vertraging en focus in een wereld waar versnippering en snelheid troef lijken, wordt voelbaar gemaakt in Shapes of Time. Beeldmaker Udo Prinsen installeerde tijdens een poolexpeditie zelfgebouwde pin-hole camera’s. Het licht van maanden komt samen in één foto. De bewegingen van de zon langs de hemel verbeelden een gestold verloop van tijd. De verstilde en contrastrijke landschappen op de foto’s zorgden voor een inspirerende focus in de totstandkoming van het album. Op het album en tijdens de concerten vormen muziek en beeld een poëtisch geheel. Het elastische en open samenspel van Oene en Mark creëert ruimte voor gitarist Raphael Vanoli om te polariseren. Hij levert een grote bijdrage aan het verklanken van de dualiteit in de beelden: Zo kan het stormen in de stilte en de zon schijnen in de duisternis.

Soundsofmusic in samenwerking met Rockit!

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door