Joseph Puglia / Diotima Quartet

Joseph Puglia / Diotima Quartet

Strijkersexplosie

Joseph Puglia in coproductie met Groningse violisten en Jellantsje de Vries / het Duetti Project

De violist Joseph Puglia zet met amateurs, kinderen en jonge professionals uit Groningen Berio’s 34 Duetti op de lessenaars. De stukken zijn bedoeld om met zoveel mogelijk verschillende violisten te spelen. Het zijn eigenlijk pedagogische stukken, maar absoluut artistiek volwaardige muziek. Berio past de makkelijke en moeilijke partijen namelijk meesterlijk in elkaar. Puglia: ‘De duetten behoren zonder overdrijving tot de beste muziek die ik ken.’ Puglia bereidt de presentatie van de vioolduetten van Berio voor tijdens workshops.

Violisten uit Groningen die meespelen in de duetten zijn o.a.: Julia Doornebosch, Nouschka van Schaik, Loes Mevissen, Femke Veldkamp, Noa Staal, Anna Maring, Lottie Bezemer, Lyke Nota, Eline van der Horst, Yong Hui Zhou, Judith Dekkers, Julia Raggers, Veerle Schütz en Cilia Wu

Diotima Quartet

Er is geen grotere uitdaging voor de componist dan het schrijven van een revolutionair nieuw strijkkwartet. Traditie en vernieuwing komen op natuurlijke wijze samen in het repertoire van het formidabele Diotima Quartet uit Parijs. Ze gaven de laatste jaren veel geslaagde opdrachten aan Europese topcomponisten. In Soundsofmusic spelen ze no.2 van Haas, waarvan eerdere strijkwartetten nog in het geheugen van de Soundsofmusicfans gegrift staan. Daarnaast staat een première van gastcomponiste Clara Iannotta en het geestige Jagdquarttet van Jörg Widman op het programma.

Diotima Quartet: Yun-Peng Zhao (viool), Constance Ronzatti (viool), Franck Chevalier (altviool) en Pierre Morlet (cello)

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door