Murakami Music Box mini festival

Murakami Music Box mini festival

Tussen Oost en West

Mini-festival over een mysterieuze schrijver

Muziek speelt een belangrijke rol in het werk van de wereldberoemde schrijver Haruki Murakami. Tijdens dit mini-festival komen muziek en literatuur samen in een bijzondere mix van korte lezingen, muzikale optredens en verrassende kennismakingen met de Japanse cultuur.

Luk Van Haute (lezing) , Ype de Boer (lezing), Musikfabrik, Yu Oda/Kamerorkest van het Noorden, Hannes Andersson (visuals),  Japanse rijstballen uit Norwegian Wood en meer.

Van Murakami is gezegd dat hij de kloof tussen Oost en West overbrugt simpelweg door te schrijven over relaties. In zijn boeken is de worsteling met de eigen identiteit in de Japanse samenleving, met zijn vele culturele invloeden, een terugkerende rode draad.

Luk Van Haute, prominent vertaler van Murakami, vertelt over de Oosterse en Westerse invloeden in het werk van Murakami. Filosoof Ype de Boer legt bloot welke levensthema’s in de boeken van Murakami te ontdekken zijn.

Drie virtuoze solisten van Musikfabrik uit Keulen presenteren Oosterse en Westerse klanken met stukken voor koto, baskoto en viool. Het festival Murakami Music Box wordt afgesloten door componist/dj Yu Oda en het Kamerorkest van het Noorden met The Cord Pulse.

Murakami Music box is een samenwerking tusen Studium Generale en Soundsofmusic.

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door