Ob-literate

Ob-literate

Een uurtje Soundsofmusic

Een elektro-akoestische compositie van Gagi Petrovic en Zeno van den Broek voor 5 stemmen, 3 kubussen en 1 orgel.

Ob-literate is een compositie die Zeno van den Broek en Gagi Petrovic samen schreven voor orgel, vocaal ensemble, elektronica en performatieve objecten. Geïnspireerd door de filosofie over The Destructive Character van Walter Benjamin, Dick Raaijmakers en de poëzie van Adam Staley Groves creëert het duo een intense en vervreemdende luisterervaring. Het publiek wordt meegenomen op een reis waarin de muziek wordt ontmanteld. In een traject van vernietiging transformeren de klanken en woorden van een ondoordringbare massa naar heldere, onontgonnen vormen. Een gedaanteverandering die niet zonder bijkomende schade zal verlopen. Ob-literate levert een contrastrijke concertbeleving vol elektroakoestische muziek met topmusici uit de hedendaagse muziek.

Zeno van den Broek is actief als beeldend- en geluidskunstenaar. Oorspronkelijk opgeleid als architect draait zijn werk om ruimte, ruimtelijkheid en tijd. Hij gebruikt zowel auditieve als visuele middelen zoals (klank)installaties schilderijen, cd’s en solo optredens waarin hij ruimtelijk bewustzijn bevraagt en verdiept.

Gagi Petrovic is een componist die muziek creëert voor verschillende contexten zoals concerten, maar ook dans- en (muziek)theaterproducties. Zijn muziek toont zijn liefde voor verschillende aspecten van intensiteit en bevindt zich vaak ergens tussen hedendaagse compositie, digitale elektronica en alternatieve pop.

Credits
concept, beeld, compositie: Zeno van den Broek, Gagi Petrovic
sopraan: Stephanie Pan, Anat Spiegel
bariton: Florian de Backere, Kevin Walton, Arnout Lems
orgel: Jacob Lekkerkerker
kubussen: Zeno van den Broek, Gagi Petrovic
dramaturgie: Pedro Matias
geluid: Thomas Koopmans
licht, productie: Elizabet van der Kooij
co-producent: Gaudeamus Muziekweek
zakelijke leiding: Martijn Buser
publiciteit: Ingrid Beer

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door