The Hunger / Myriam

The Hunger / Myriam

Soundsofmusic special over de horrorklassieker The Hunger met film en opera.

14.00 uur The Hunger
Vertoning van de verfilming van The Hunger (1983)  door regisseur Tony Scott met David Bowie en Catherine Deneuve in de hoofdrollen.

16.00 uur Myriam
Koptelefoon/video-opera van Dyane Donck, Els Mondelaers en Claron Mc Fadden.

Eeuwig leven…. het lijkt een zegen maar wordt al snel een vloek. De klassieke horror-roman The Hunger van schrijver Whitley Strieber gaat over Myriam. Een wonderlijk wezen dat eeuwig leeft, maar daardoor aldoor afscheid moet nemen van degenen die zij liefheeft. Zij kent een eeuwige zoektocht naar liefde. Het collectief NYX van componiste Dyane Donck en mezzosopraan Els Mondelaers brengt het eenzame lot van Myriam nu tot leven in een operatrip. Het publiek draagt tijdens de voorstelling draadloze hoofdtelefoons en dompelt zich ter plekke onder in de duistere wereld van Myriam. De wereldvermaarde sopraan Claron McFadden (onder meer bekend als favoriete uitvoerder van Louis Andriessen) verschijnt in de opera via videobewerkingen.

De opera wordt om 14.00 voorafgegaan door de film van regisseur Tony Scott, gebaseerd op The Hunger. Miriam (Catherine Deneuve) en John Blaylock (David Bowie) lijken op het eerste oog een hip middelbaar echtpaar met een voorliefde voor klassieke muziek. In realiteit is zij een onsterfelijk wezen dat leeft van mensenbloed…..

Dyane Donck, Els Mondelaers – MYRIAM:
Dyane Donck – electronics, basgitaar
Els Mondelaers – sopraan, electronics
Claron McFadden – sopraan (op video)

 

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door