Anarchic Harmonies

Anarchic Harmonies

Zaterdag 4 november – Der Aa-kerk – 19.30 uur

chamber music – deep listening

John Cage schreef: “We hebben een nieuwe muziek nodig. Iets dat niet spreekt of praat als een mens, dat niet zijn definitie in het woordenboek of vanuit een schoolse theorie kent. Die zich simpelweg voordoet als een geluidstrilling. Een muziek gemaakt door iedereen en die de luisteraar vervoert naar het moment waar hij is. Met een harmonie die je anarchistisch kunt noemen.  Maar gewoon klinkt als samen.                

De jonge strijkers van het Haydn Jeugd Strijk Orkest en middelbare school leerlingen zetten hun tanden in anarchic harmonies van Cage, Tenney en Cardew. Daarin geven zij met veel individuele vrijheid hun eigen klankmeditaties vorm. Meesterviolist Joe Puglia voegt daaraan een aantal recent geschreven vioolsolo’s toe. Een concert waarmee de luisteraar in de der Aa-kerk zich nadrukkelijk bewust kan worden van de schoonheid van geluid.

 

Programma 

Haydn Jeugd Strijk Orkest o.l.v. Jan-Ype Nota

leerlingen van het Harens Lyceum 

Joe Puglia, viool 

 

John Cage / Delen uit Harmonies uit Apartment House                        

James Tenney / Delen uit Swell Piece                                  

Cornelius Cardew / Delen uit Treatise

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Anarchic Harmonies - standaardtarief
15.00
193 beschikbaar
Anarchic Harmonies - kortingstarief
10.00
193 beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door