Black Page Orchestra & Cello Octet Amsterdam

Black Page Orchestra & Cello Octet Amsterdam

In het spoor van Zappa en Andriessen

Black Page Orchestra uit Wenen is vernoemd naar de beroemde compositie van Frank Zappa. Zij doen hun naam en inspiratiebron eer aan en richten zich op radicale en enerverende cross-over muziek. Het orkest speelt splinternieuwe composities die in het teken staan van het thema duisternis, maar in hun show zoeken ze juist het licht op. Met muziek van aanstormende componisten uit midden-Europa als Matthias Kranebitter, Øyvind Torvund, Itziar Viloria, Christof Ressi en Mirela Ivičev.

De compositie ‘8’ schreef Michael Gordon voor het gerenommeerde Cello Octet Amsterdam. Het octet staat bekend om haar zinderende klankenweelde die eerder al als inspiratiebron heeft gediend voor minimal componisten als Arvo Pärt, Philip Glass en Terry Riley. Vier gitaren, zeven fagotten of zes slagwerkers; de Amerikaanse componist Michael Gordon is bezeten door de klank van een ensemble met dezelfde instrumenten die vaak uitmonden in hypnotische minimalistische werken. Als geen ander weet Gordon fijnmazige bruggen te slaan tussen de strengheid van minimal music, de vitaliteit van popmuziek en de vrijheid van jazz.

Black Page Orchestra: Alessandro Baticci – flutes, Florian Fennes – saxophones, Szilard Benes – clarinets, Ruben Mattia Santorsa – e-guitar, Luca Lavuri – piano/keyboard, Igor Gross – percussion, Fani Vovoni –  violin/viola, Leo Morello – cello, Davide Gagliardi – sound/electronics

Cello Octet Amsterdam: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker, Sanne van der Horst

Kijk hier voor de actuele toegangsregels van SPOT Groningen:

https://www.spotgroningen.nl/nieuws/veilig-naar-voorstellingen-en-concerten/

© Foto: Igor Ripak

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal 061101
Zaterdag 6 november, 20:15-22:30 Locatie: De Oosterpoort
16.00
40 beschikbaar
Student / CJP 061101
Zaterdag 6 november, 20:15-22:30 Locatie: De Oosterpoort
11.00
40 beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door