<em>De Val</em> – Soundswalk

De Val – Soundswalk

In De Val luister je wandelend door binnenstad van Groningen naar een indringende ‘podcast noire’. Een brug, een kerk, een park en horeca-etablissementen zijn de passende stadsdecors. Je hoort het levensverhaal van Jean Baptiste Clamence, een succesvolle advocaat, die op de vlucht voor zijn geweten in een nachtcafé is terecht gekomen.

Net als in het gelijknamige verhaal van Albert Camus, deed Clamence niets, toen hij een verwarde jonge vrouw op een brug zag staan. De vrouw sprong vervolgens in het water. Dit voorval heeft zich vastgebeten in het leven en knaagt aan zijn geweten. Al wandelend hoor je op je koptelefoon, een man over zijn eigen morele failliet vertellen. Hij klinkt zwart, compromisloos eerlijk, maar ook bevrijd.

De monoloog geschreven door Ko van den Bosch, vormt samen met de melancholische soundtracks van Renger Koning en de vioolklanken van Diamanda Dramm La Berge, een draaikolk die je niet meer loslaat.

Ko van den Bosch – tekst en stem
Renger Koning – composities en soundtrack
Frits Selie, idee – management
Diamanda Dramm La Berge – viool en electronica

Duur: ca. 60 min. (Naar het startpunt teruglopen: ca. 10 minuten)
Alle benodigde apparatuur en een routebeschrijving ontvangt u op vertoon van een entreebewijs op het startpunt van de wandeling: Cocktail- en Wijnbar Bramble Noorderstationsstraat 2, 9717 KN Groningen.

Met dank aan Noorderzon, het Cultuurmakersfonds, Kunstraad Groningen, Arno Bakker, Henk Bothof, Karin Noeken & de figurantes.

 

Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door