Een Huid van Klank

Een Huid van Klank

Zaterdag 5 november, 20:30 – 21:45
Grand Theatre (benedenzaal), Grote Markt 35

“Wanneer de betekenis van een woord zwicht, begint te verschuiven en zich ten slotte overlevert aan geluid… vanaf dat moment smacht het bloed naar de betovering van taal. De enige waarheid krijgt een huid van klank.” – Antjie Krog

Asko|Schönberg, Vuma Levin Jazz Trio en Beatrice van der Poel spelen nieuw werk van Corrie van Binsbergen, geïnspireerd door poëzie van Antjie Krog.
Toen componist/gitarist Corrie van Binsbergen de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog een paar jaar geleden een gedicht hoorde declameren, stond ze aan de grond genageld. Ze werd overrompeld door de klank en de dictie van het Zuid-Afrikaans.

Literatuur en poëzie zijn een grote inspiratie voor het werk van Van Binsbergen en in “Een Huid van Klank” wordt de betekenis van muziek ten opzichte van taal onderzocht. Een hybride ensemble (bestaande uit musici van Asko|Schönberg, de improviserende popzangeres Beatrice van der Poel en het jazztrio van de Zuid-Afrikaanse Vuma Levin) verkent alle uithoeken van taal en klank. Dit resulteert in een werk bestaande uit spoken word, songs en aria’s, waarin de rijkdom van verschillende werelden de inspiratie is.

Beatrice van der Poel (zang). Vuma Levin Jazz Trio: Vuma Levin (elektrische gitaar); Jeroen Batterink (slagwerk); Benjamin Jephta (bas). Asko|Schönberg: Marieke Schut (hobo); David Kweksilber (klarinet/saxofoon); Koen Kaptijn (trombone); Joey Marijs (slagwerk); Joseph Puglia (viool); Lisa Eggen (altviool); Sebastiaan van Halsema (cello).

Een Huid van Klank is een compositieopdracht van November Music en Asko|Schönberg en tot stand gekomen met steun van het Fonds Podiumkunsten.

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de benedenzaal van het Grand Theatre (Grote Markt 35). De zaal gaat 45 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk, maar toch horen we het graag als u in een rolstoel zit, zodat wij voor een zo prettig mogelijk bezoek kunnen zorgen.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de Grote Markt (onder het voormalige V&D-gebouw) en Nieuwe Markt (bij het Forum). Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door