H(out) en H(oketus): Asko|Schönberg en Ensemble Klang spelen twee klassiekers van Louis Andriessen

H(out) en H(oketus): Asko|Schönberg en Ensemble Klang spelen twee klassiekers van Louis Andriessen

Dinsdag 1 november, 21:00 – 22:00
Grand Theatre (benedenzaal), Grote Markt 35

Ensembles spelen iconische stukken van Louis Andriessen
Asko|Schönberg droeg met uitvoeringen van baanbrekende werken als “De Materie” en “De Staat” bij aan de wereldwijde faam van Louis Andriessen. Op S
oundsofmusic 2022 spelen ze spetterende versies van twee echte ‘vintage’ stukken van Andriessen: “Hout” en “Hoketus.”
Als geen ander smeedde Andriessen een mengsel van Europese avantgarde, Amerikaanse minimal (Philip Glass, Steve Reich) en jazz (Stan Kenton) tot iets compleet nieuws: energiek, weerbarstig en funky. Met “Hoketus” introduceerde Andriessen zijn eigen invulling van minimal, ver verwijderd van de afstandelijke en ontspannen sound van veel Amerikaanse tijdgenoten en hun “bijbehorende kosmische onzin”, om met Andriessen zelf te spreken. Het ongenadig hamerende dubbelkwintet “Hoketus” is één van de radicaalste voorbeelden van de stijl van Andriessen en is voor een nieuwe generatie musici een tijdloze en nog steeds inspirerende doorbraak. Asko|Schönberg en Ensemble Klang spelen voorafgaand het recentere “Hout”, een dicht op elkaar geplakt en op hol geslagen jazz-canon dat uit dezelfde Haagse School planken is gezaagd als “Hoketus”.

Asko|Schönberg: Michiel van Dijk (altsaxofoon); David Kweksilber (altsaxofoon); Renato Freyggang Campaña (panfluit); Patricio Wang (fluit/panfluit); Pauline Post (piano); Saskia Lankhoorn (piano); Gerard Bouwhuis (toetsen/synthesizer); Pascal Meyer (toetsen/synthesizer); Mark Haanstra (basgitaar); Pete Harden (basgitaar); Joey Marijs (slagwerk); Noè Rodrigo Gisbert (slagwerk).

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de benedenzaal van het Grand Theatre (Grote Markt 35). De zaal gaat 45 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk, maar toch horen we het graag als u in een rolstoel zit, zodat wij voor een zo prettig mogelijk bezoek kunnen zorgen.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de Grote Markt (onder het voormalige V&D-gebouw) en Nieuwe Markt (bij het Forum). Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door