Solstices in het donker

Solstices in het donker

Solstices van Georg Friedrich Haas

Ervaar je muziek intenser als je niet wordt afgeleid door visuele prikkels? Georg Friedrich Haas is een van de meest toonaangevende componisten ter wereld van dit moment. Zijn strijkkwartetten zorgden eerder al voor memorabele momenten in soundsofmusic. Solstices gaat zeventig minuten in het donker tastend voort, alsof het ensemble in diepe gedachten verzonken op zoek is naar rust en stilte. Trillende samenklanken ontvouwen zich rondom een dominante, vreemd gestemde vleugel. Het zijn fragiele, duistere klankwerelden die Haas oproept: uitingen van woede en depressie waarbij luisteraars enkele keren wakker worden geschud door plotselinge uitbarstingen. ‘Het was alsof de dageraad zich aankondigde, maar op een ondraaglijke manier door de muziek werd vertraagd’, schreef een criticus na de première. Een andere krant sprak simpelweg van een ‘onvergetelijke luisterervaring’. Solstices belooft  hoe dan ook een buitengewone finale van soundsofmusic 2021 te worden.

Ensemble Insomnio: Flute: Maria-Cristina González, Bassoon: Stefanie Liedtke, Trombone: Arjan Linker, Guitar: Izhar Elias, Piano: Laura Sandee, Percussion: Ulrich Pöhl, Violin: Maria Del Mar Escarabajal, Viola: Siebe Visser, Cello: Timora Rosler, Double bas: Julian Sarmiento

Met dank aan Jan Snel / Evert Snel Piano’s en Vleugels B.V.

 

 

 

Kijk hier voor de actuele toegangsregels van het Grand Theatre:

https://www.grandtheatregroningen.nl/nl/actueel/we-gaan-weer-los

Grand Theatre is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Wil je naar een concert en ben je slecht ter been of zit je in een rolstoel? Neem dan van te voren even contact met ons op.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Normaal 071103
Zondag 7 november, 16:30-17:30 Locatie: Grand Theatre
16.00
62 beschikbaar
Student / CJP 071103
Zondag 7 november, 16:30-17:30 Locatie: Grand Theatre
11.00
62 beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door