Jellantsje de Vries speelt Van de Putte en Catlin Smith

Jellantsje de Vries speelt Van de Putte en Catlin Smith

Zondag 6 november, 14:00 – 15:15
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23

Violiste en percussionist spelen eenzaam stille composities.
“Een aanrader voor iedereen met open oren,” schreef NRC over de recente cd
Kraakhelder van violiste Jellantsje de Vries. De Vries (dochter van componist Klaas  de Vries en zangeres Gerrie de Vries) speelt met percussionist Christian Smith één van de mooiste stukken uit Noord-Amerika van de afgelopen tien jaar: Dirt Road van de Canadese componiste Linda Catlin Smith. Zij is beïnvloed door haar legendarische landgenoot Morton Feldman en zei over haar compositie: “Ik hou van het beeld van eenzaamheid dat het oproept, en het gevoel dat er niet veel gebeurt. En toch, als je op een eenzaam pad door het land loopt, is er altijd zoveel te zien, te denken en te voelen. Ik componeer graag muziek die deze delicate, intieme kwaliteiten uitnodigt.” Muzikaal is de stap klein naar de wereldpremière van Zijn van Jan van de Putte, die ook door Jellantsje de Vries gespeeld zal worden. Van de Putte is één van de eigenzinnigste componisten van dit land. Hij schrijft met licht en beeld, met frustratie en regelmatig met stilte. Zijn werk zoekt altijd de grenzen van de muziek op, het onderzoekt het onderbewuste, provoceert soms, maar weet het publiek altijd te raken.

 

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23). De zaal gaat 15 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling Haddingstraat 6 Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door