Caroline Melzer en Nurit Stark spelen Kafka Fragmente van Kurtág

Caroline Melzer en Nurit Stark spelen Kafka Fragmente van Kurtág

Zondag 6 november, 16:00 – 17:15
Grand Theatre (benedenzaal), Grote Markt 35

Audiovisuele interpretatie van legendarische cyclus sluit Soundsofmusic 2022 af.
Met zijn
Kafka Fragmente vond de inmiddels 96-jarige Hongaarse componist Gÿorgy Kurtág opnieuw uit wat een vocale cyclus kan zijn. De fragmenten uit Kafka’s brieven en boeken, vaak gereduceerd tot maar één zin, verklankt Kurtág met enorme expressieve kracht, waardoor het minimale arrangement van viool en stem het hele uur lang blijft boeien.
Op soundsofmusic 2022 worden de Kafka Fragmente vertolkt door sopraan Caroline Melzer en violist Nurit Stark, met als decor expressieve videobeelden van de Berlijnse vormgevers Isabel Robson en Susanne Vincenz, waarbij ze het desolate karakter en de urgentie van de liedcyclus onderstrepen. De beelden plaatsen Melzer en Stark in ongewone en surrealistische situaties, gefilmd op weg van Berlijn naar Kaliningrad.

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de benedenzaal van het Grand Theatre (Grote Markt 35). De zaal gaat 45 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk, maar toch horen we het graag als u in een rolstoel zit, zodat wij voor een zo prettig mogelijk bezoek kunnen zorgen.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de Grote Markt (onder het voormalige V&D-gebouw) en Nieuwe Markt (bij het Forum). Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door