Luisterlab #1 met Tomas Serrien i.s.m. Studium Generale

Luisterlab #1 met Tomas Serrien i.s.m. Studium Generale

Programmawijziging: het Kamerorkest van het Noorden speelt bij dit concert ‘Strijkkwartet No. 3: Mimisha’ van Philip Glass in plaats van John Adams’  ‘Shaker Loops’.

 

Woensdag 2 november, 16:00 – 17:15
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23

Vlaamse muziekfilosoof en Kamerorkest van het Noorden laten ons anders luisteren
Tomas Serrien, Vlaams muziekfilosoof en muzikant, wil in zijn tweede boek,
Hoor, achterhalen waarom we het liefst luisteren naar geluiden die ons bekend in de oren klinken. Aan de hand van een brede waaier muziekstukken nodigt hij ons uit om te ontdekken hoe bepaalde verwachtingen onze muziekervaring beïnvloeden. Zo leer je op een andere manier luisteren naar muziek die je misschien ‘storend’, ‘stil’, ‘vreemd’, ‘geplagieerd’, ‘lawaaierig’, ‘langdradig’, ‘lelijk’, ‘ongemakkelijk’ of ‘exotisch’ vindt. 

In twee luisterlabs op Soundsofmusic brengt Serrien zijn scherpe gedachten in de praktijk door met de bezoekers in gesprek te gaan over hun luisterverwachtingen en over onze mogelijkheden die zelf te beïnvloeden. Nadat hij ons in zekere zin heeft ‘geprepareerd’ speelt het Kamerorkest van het Noorden een klassieker uit de minimal music: Shaker Loops van John Adams. Na het concert kunnen we ervaren of we door het lab van Serrien en de musici anders hebben geluisterd.

Kamerorkest van het Noorden: Xenia Gogu (viool); Anna Britala (viool); Ernst Spyckerelle (viool); Shih-Hsien Tsai (altviool); Teodora Nedyalkova (cello); Alice Andreani (cello); Silvia Gallego (contrabas).

De luisterlabs met Tomas Serrien zijn tot stand gekomen in samenwerking met Studium Generale. Kamerorkest van het Noorden wordt voor dit project ondersteund door Grand Theatre Groningen.

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23). De zaal gaat 30 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling Haddingstraat 6 Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl.

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door