Luisterlab I – Beïnvloedt AI onze muziekbeleving?

Luisterlab I – Beïnvloedt AI onze muziekbeleving?

Dinsdag 31 oktober – Grand Theatre – 16.00 – 17.00 uur

Musiclab – Chamber Music

Hoe beïnvloedt AI onze muziekbeleving? In gesprek met Thijs Lijster en Marian Donner

Streamingsdiensten hebben de manier waarop we muziek aanschaffen, luisteren en delen getransformeerd. Met onbeperkte toegang tot nummers en afspeellijsten, neigt de luisteraar naar korte fragmenten en skipgedrag. Heeft het consumentisme van de laatste decennia onze muziekbeleving eendimensionaal gemaakt? Zijn we uitsluitend nog oppervlakkige, ‘chillende’ kijkers en luisteraars? Zijn we niet meer in staat om te luisteren? Verloren we onze creativiteit en nieuwsgierigheid wat dat betreft?? En hoe definitief is die ontwikkeling?

Cultuurfilosoof Thijs Lijster en auteur Marian Donner onderzoeken in een gesprek de betekenis van muziek in onze moderne samenleving. Klarinettist Jelmer de Moed speelt virtuoze uitvoeringen van muziek van technologie – pionier Pierre Boulez en van minimalist Steve Reich, waarna je met andere oren soundsofmusic kunt vervolgen.

i.s.m. Studium Generale

 

| Let op: Grand Theatre is beperkt toegankelijk voor mindervaliden. Wil je naar deze voorstelling en ben je slech ter ben of zit je in een rolstoel? Neem dan contact op met Soundsofmusic via info@soundsofmusic.nl

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Luisterlab I - 2023 - kortingstarief
Ticket voor tm 29 jaar en voor Soundsofmusicpas of Stadjerpashouders.
0.00
47 beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door