Luisterlab II – Kan kunstmatige intelligentie creatief zijn?

Luisterlab II – Kan kunstmatige intelligentie creatief zijn?

Woensdag 1 november – De Oosterpoort bovenzaal – 19.00-20.00

| Gratis in combinatie met ticket voor het concert Blind

 

Muziek, koken, kunst, humor – AI kan het allemaal. Maar kan creativiteit echt in een computerprogramma worden vastgelegd? Hoe werken ‘creatieve’ computers? En hoe verhoudt zich dat tot creativiteit bij mensen? In dit luisterlab gaan informaticus Maarten Lamers, maker Zeno van den Broek en Fedor Teunisse in gesprek over de relatie tussen mens en machine.

Dit programma is een inleiding bij het Soundsofmusic programma Blind van DJ en producer van experimentele elektronische jazz, Jameszoo, alias Mitchel van Dinther. Jameszoo heeft een algoritme ontwikkeld dat een disklavier bespeelt en een robot aanstuurt als non existent soloist. Blind wordt voorafgegaan door MA(N|CHINE) van Zeno van den Broek voor vier slagwerkers. Gemodificeerde bassdrums en drummachines onderzoeken de relatie tussen mens en machine in een intense visuele performance.

 

Maarten Lamers is informaticus aan de Universiteit Leiden. Lamers doet cross-disciplinair onderzoek naar kunstmatige intelligentie, robots, biologisch-digitale hybride systemen en creativiteit in onderzoek.

Zeno van den Broek  is een Nederlandse componist en artiest wiens werk de relatie tussen mens en machine onderzoekt en op scherp stelt.

Percussionist, motivator en onderwijzer Fedor Teunisse is de artistiek directeur van Slagwerk Den Haag (SDH) en van Asko|Schönberg. Hij werkt ook als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Luisterlab II - 2023 - kortingstarief
Ticket voor tm 29 jaar, voor bezoekers van 'Blind' van Jameszoo en voor Soundsofmusicpas of Stadjerpashouders.
0.00
50 beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door