Lunchbreak: Studenten van Prins Claus Conservatorium o.l.v. Tatiana Koleva + Kamerorkest van het Noorden

Lunchbreak: Studenten van Prins Claus Conservatorium o.l.v. Tatiana Koleva + Kamerorkest van het Noorden

Programmawijziging: het Kamerorkest van het Noorden speelt bij dit concert ‘Strijkkwartet No. 3: Mimisha’ van Philip Glass en ‘Fratres’ van Arvo Pärt in plaats van John Adams’ ‘Shaker Loops’.

 

Woensdag 2 november, 12:00 – 12:45
SPOT/De Oosterpoort, Trompsingel 27

Studenten en kamerorkest spelen Xenakis en Adams.
Soundsofmusic serveert op woensdag 2 november als gevarieerde lunchbreak twee reuzen van de 20e eeuwse muziek: de Franse Griek Iannis Xenakis en de Californische succescomponist John Adams. De tegenstellingen tussen de muzikale rotsblokken van Xenakis en de soms onverholen swingende minimal van de Adams is levensgroot en boeiend.

 Shaker Loops (1978), voor ensemble van strijkers, was de doorbraak voor de jonge Adams. Hij laat zijn inspiratie door Steve Reich en Philip Glass er overduidelijk in horen. Er bestaan weinig composities die nog steeds zo vaak overal ter wereld zo worden uitgevoerd. Plekto (1993) van Xenakis, klinkt virtuoos en grillig en zoekt als scherpe windvlaag haar weg door de ruimte.

Kamerorkest van Het Noorden: Xenia Gogu (viool); Anna Britala (viool); Ernst Spyckerelle (viool); Shih-Hsien Tsai (altviool); Teodora Nedyalkova (cello); Alice Andreani (cello); Silvia Gallego (contrabas).
Ensemble Prins Claus Conservatorium o.l.v. Tatiana Koleva:
 Isabel Mancin (fluit); Femke van den Bergh (klarinet); Alba Gonzalez Blanco (viool); Christoforos Tsiantos (cello); Bea Galán (piano); Jacopo Pisapia (percussie).

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium.

 

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats bij SPOT/De Oosterpoort (Trompsingel 27). Deze zaal is rolstoeltoegankelijk.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren bij De Oosterpoort. Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door