Quatuor Bozzini speelt String Quartet No. 4 van Jürg Frey

Quatuor Bozzini speelt String Quartet No. 4 van Jürg Frey

Donderdag 3 november, 19:30 – 20:30
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23

Iconisch strijkkwartet uit Montréal speelt verstild werk van Zwitserse componist
De Zwitserse componist Jürg Frey schrijft meesterlijke, kalme, weidse klanklandschappen. Met zijn scherpe oor voor kleur, klank en precisie componeert hij muziek met een grote sereniteit, zoekende naar de stilte in de klank en muziek de slechts gevoel wil zijn. Als dichter van geluid schildert hij met geur, kleur, licht en schaduw. Het geeft zijn muziek een poëtische gewichtloosheid die hem internationaal geliefd maakte. Op Soundsofmusic speelt het Canadese Quatuor Bozzini het vierde strijkkwartet van Frey, een treffende illustratie van zijn kwaliteiten. Quatuor Bozzini was in 2016 ook te gast op Soundsofmusic en speelde toen werk van Giacinto Scelsi, Alvin Lucier en James Tenney, en ook Frey’s derde strijkkwartet. Het kwartet speelt een centrale rol in de levendige Montréal-scene en groeide uit tot wereldwijd succesvolle ambassadeurs van rijk en avontuurlijk repertoire.   

Quatuor Bozzini: Clemens Merkel (viool); Alissa Cheung (viool); Stéphanie Bozzini (altviool); Isabelle Bozzini (cello).

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de Lutherse Kerk (Haddingestraat 23). De zaal gaat 30 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de fietsenstalling Haddingstraat 6 Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door