The People United Will Never Be Defeated!

The People United Will Never Be Defeated!

Donderdag 2 novemberLutherse Kerk19.30 uur

The People United Will Never Be Defeated ! (1975) is inmiddels een moderne pianoklassieker. Het wordt nu regelmatig in één adem genoemd met bijv. Bachs Goldberg-Variaties. Pianist en componist Frederic Rzewski (1938-2021) wilde met zijn muziek op een toegankelijke manier bijdragen aan de maatschappelijke bewustwording. Zijn 36 variaties op een strijdlied van het Chileense verzet tegen de dictatuur van generaal Pinochet was een daad van solidariteit. 

People United neemt je mee op een enerverende reis langs allerlei muziekstijlen, zoals jazz-mpro, avant-garde minimal en romantiek. Soms zijn de variaties uiterst enerverend, anderen zijn verstild en meditatief. 

Net als Rzewski werkt pianiste Hanna Shybayeva vanuit een scherp maatschappelijk engagement. Zij groeide op in Belarus en emigreerde naar Nederland. Shybayeva zet zich gepassioneerd in voor dissidente kunstenaars, vluchtelingen en gevangenen in en uit ​Wit-Rusland en is het boegbeeld van Music for Belarus.

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door