Tijn Wybenga en AM.OK

Tijn Wybenga en AM.OK

Woensdag 2 november, 21:00 – 22:30
Grand Theatre (benedenzaal), Grote Markt 35

Modern orkest speelt o.a. delen uit Brainteaser en “De Fabuleuze Fietser” (Ammerlaan).
“Frisse, vibrerende toekomstjazz” sprak NRC over de muziek van de jonge componist en orkestleider Tijn Wybenga. Zijn AM.OK (Amsterdams Modern Orkest) is een echt 21e eeuws orkest met live elektronica en de verzamelde jazzimprovisatie talenten van zijn eigen generatie. Voor de compositie “Brainteaser” sampelde Wybenga improvisaties en reeg deze aaneen tot een nieuwe compositie. Daarnaast speelt het orkest de première van een compositieopdracht van November Music met de Syrische oed-speler Nawras Altaky als gastsolist. 

Wybenga en AM.OK brengen ook een eerbetoon aan de in 2011 overleden Gerard Ammerlaan, één van de belangrijkste Nederlandse third stream componisten. De Groninger liet klassiek, improvisatie en niet-Westerse muziek geraffineerd samensmelten. Wybenga was onder de indruk van de muzikale nalatenschap van Ammerlaan, raakte geïnspireerd en hercomponeerde speciaal voor Soundsofmusic 2022 Ammerlaans “De Fabuleuze Fietser”.

AM.OK: Tijn Wybenga (componist/dirigent); Alistair Payne (trompet); Kika Sprangers (saxofoon); Nabou Claerhout (trombone); Federico Calcagno (basklarinet); Pablo Rodriguez (viool); Yanna Pelser (viola); George Dumitriu (viola); Pau Sola (cello); Teis Semey (gitaar); Alessandro Fongaro (bas); Jamie Peet (drums); Dániel Bolba (percussie).

Dit concert is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Aa.

Praktische informatie over je bezoek: Dit deel van Soundsofmusic 2022 vindt plaats in de benedenzaal van het Grand Theatre (Grote Markt 35). De zaal gaat 45 minuten voor aanvang open. Deze zaal is rolstoeltoegankelijk, maar toch horen we het graag als u in een rolstoel zit, zodat wij voor een zo prettig mogelijk bezoek kunnen zorgen.
De binnenstad van Groningen is grotendeels autovrij. Kom daarom zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het festival. Je fiets kun je parkeren in de nieuwe fietsenstallingen op de Grote Markt (onder het voormalige V&D-gebouw) en Nieuwe Markt (bij het Forum). Heb je vragen over je bezoek? Neem dan contact met ons op via info@soundsofmusic.nl

 

< terug naar programma.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Soundsofmusic is mogelijk gemaakt door